Hoppa till innehållet

Varukorg

Din varukorg är tom

Artikel: Lammstekk på rotisseri på lägereldgrillen

Lammekølle på rotisseriet på bålgrill

Lammstekk på rotisseri på lägereldgrillen

Ingredienser:

Lammstekk 1,5 kg. (Tillräckligt för cirka 4 personer)

1 handfull färsk timjan

4 kvistar färsk rosmarin

Saft från en halv citron

1 tsk. god chili pasta

3 vitlöksklyftor

1/4 dl olja

Salt

Peppar


1) Börja med att tända din eld och förbered rotisseriet.

2) Skär bort benet från lammsteken.

3) Hacka timjan, rosmarin och pressa vitlöken, lägg i en skål.

4) Tillsätt resterande ingredienser i skålen och blanda runt.

Lammkotlett

5) Smörj blandingen på den benfria lammsteken och rulla ihop, bind upp den.

Lammkotlett

6) Trä sedan spettet igenom lammsteken och fäst den på rotisseriet genom det nedre haket.

7) Kolla temperaturen efter 1 timme (min var 60 grader efter 1 timme och då tog jag bort den.

Lammkotlett

Servera med rostade potatis, broccolini, körsbärstomater.

Recept av Martin Handgaard

(Instagram: Handgaard_bbq)

Kylling på rotisseriet på bålgrill🔥

Kyckling på rotisserie på lägereldgrillen 🔥

Få den mest utsökta och saftiga hela kycklingen på roterande grill på lägerelden. Starta lägerelden ca 1 timme före användning. Förbered kycklingen genom att skölja insidan och salta den. Bö...

Läs mer
Picanha

Picanha med tillbehör

För att tillaga en läcker Picanha bör du börja med att skära köttet i tjocka skivor och marinera det i en blandning av olivolja, hackad vitlök, salt och peppar i cirka en timme. Grilla tills de är ...

Läs mer