Picanha med tillbehör
Ingredienser:
1,5 kg culottestek
1 kg potatis
2 knippen sparris
1/5 goda körsbärstomater
2 rödlökar
2 röd paprika
Gör din lägereldgrill klar, tänd upp den cirka 1 timme före användning.
Förbered potatisarna och koka dem tills de är mjuka.
Rensa culottesteken och skär den i skivor med en tjocklek på cirka 8-10 cm, på tvärs av culottestekens korta sida.
Placera culottesteksskivorna på din roterande grillspett så det liknar bilden.


Förbered de sista grönsakerna och blanda dem med olivolja, salt och peppar.
Kontrollera köttets temperatur regelbundet. Ta av det när det når 56 grader (det tar cirka 30 minuter).

Medan köttet vilar, smörj stekpannan med olja.
Lägg potatisarna på och platta till dem (så att de blir till smashed potatoes). De är klara när de är krispiga på båda sidor.

När du vänder dem kan du lägga på lite kryddsmör och krydda dem eller bara använda salt och peppar.
Lägg till de andra grönsakerna och stek dem tills de är mjuka.


Recept av Martin Handgaard
(instagram: Handgaard_BBQ)