Hoppa till innehållet

Varukorg

Din varukorg är tom

Artikel: Pizzadeg recept

Pizzaovn

Pizzadeg recept

Ingredienser:

Till 6 pizzor

1 kg manitoba eller tipo 00 mjöl

600 gram kallt vatten

1 gram torrjäst

30 gram salt

Tillsätt alla ingredienser i en köksassistent.

Börja på låg hastighet tills allt mjöl är blandat med vattnet.

Sätt maskinen på medelhastighet i 8-10 minuter. Låt degen vila i 2 timmar.

Dela upp pizzadegen i 6 bitar och forma till bollar. Lägg dem i en jäsbox, en burk eller en tallrik och täck med plastfolie.

Låt degen vila i kylskåpet över natten. Ta ut pizzadegen 4-6 timmar innan användning 😊

Tips - degen kan frysas

Gör lägereldgrillen redo:

Det är en bra idé att använda en infraröd termometer.

Använd pinnar/stockar av trä som är ca 5x5 cm.

  1. Starta låagereldgrillen i god tid, gärna 1-1,5 timme innan du ska göra pizzorna.

  2. Din pizzaplåt ska vara uppe i 300+ grader.

  3. Placera pinnen vertikalt bakom din pizzaugn för att få ordentligt med övervärme.

Pizza på bålgrill

Tillagning:

Rotera på din pizza ofta för att undvika att den blir bränd. Gärna 30-45 sekunder.

Tips - om du tycker att botten inte har fått tillräckligt med färg kan du placera den på ugnsplåten bredvid pizza-insatsen.

Færdig pizza
Recept av Martin Handgaard
(instagram: Handgaard_BBQ)
Inspiration til mad på din bålgrill

Inspiration till mat på din lägereldsgrill

Eldgrillning är ett utmärkt sätt att tillaga mat som ger en unik och autentisk smak till dina rätter. Det är också ett bra sätt att samla vänner och familj runt en brasa samtidigt som man njuter av...

Läs mer
Kylling på rotisseriet på bålgrill🔥

Kyckling på rotisserie på lägereldgrillen 🔥

Få den mest utsökta och saftiga hela kycklingen på roterande grill på lägerelden. Starta lägerelden ca 1 timme före användning. Förbered kycklingen genom att skölja insidan och salta den. Bö...

Läs mer