"Material och ytor som tål många års utomhusbruk i det hårda skandinaviska klimatet"

På byJEMA älskar vi läckra produkter som varar i flera år.

 

Galvaniserat stål

Galvaniserat stål-eller galva som vi kallar det-är en känd behandling av stål, där en zinkbehandling gör metallen extra hård och underhållsfri. Alla byJEMA galva produkter är gjorda av varmförzinkad plåt som skärs på laser, böjs och bultas ihop.

Eftersom den varmförzinkade ytan bryts av laserskärning kan en slags rostbildning förekomma i lederna. Du kan säga att ca. 1/3 del av galvanisering "dras" genom snittet och det kommer att vara ca. 2/3 del utsatt stål tillbaka. Denna skärning kommer att utveckla en form av korrosion över tiden och få en mörkare färg än de andra platta delarna. Förresten, på samma sätt som den galvaniserade ytan över tiden ändrar färg från en blank yta till en mer matt yta. Allt byJEMA produkter, planteringsmaskiner och stålbänkar, är utformade med dessa nedskärningar i åtanke. Således är skärningarna alla likformiga och försökte döljas via bågen på CUBY-serien, medan de i EDGY-serien markeras med en liten snittlinje längst upp och längst ner i hörnen.

Oroa dig inte för hållbarheten hos galvaniserat stålplåt. Det är extremt hållbart i det hårda skandinaviska klimatet, och eventuellt. repor-eller snittet för den delen - har förmåga att reparera sig själva eftersom zinken fortsätter att utveckla ett skyddande skikt.

Ibland kan du rengöra galva plattorna med ljummet vatten och en mjuk trasa eller svamp. Använd aldrig rengöringsmedel på ytan.

Om jord, sand och smuts har bosatt sig på ytan kan det vara en bra idé att rengöra de smutsiga plattorna, eftersom det finns större risk för vit rost i smutsiga områden.

Odlingslådor, krukor och utomhus fixturer i galvaniserat stål

Oavsett om du planterar i trä eller stål sängar gör ingen skillnad. Stålet kan ge bort lite rost eller zink vid kanten av sängen, men inte något som är farligt för antingen växter eller jord.

 

Galvaniserat stål har under många år varit det mest använda materialet för stål i utomhusmiljöer. Den glansiga ytan ser bra ut för de flesta arkitektur. Vi är stolta över att vi på byJEMA har ett komplett sortiment av växtkrukor, blomlådor och odlingslådor i galvaniserat stål.