Artikel: Pizzadeg recept
Pizzadeg recept
Ingredienser:
Till 6 pizzor
1 kg manitoba eller tipo 00 mjöl
600 gram kallt vatten
1 gram torrjäst
30 gram salt
Tillsätt alla ingredienser i en köksassistent.
Börja på låg hastighet tills allt mjöl är blandat med vattnet.
Sätt maskinen på medelhastighet i 8-10 minuter. Låt degen vila i 2 timmar.
Dela upp pizzadegen i 6 bitar och forma till bollar. Lägg dem i en jäsbox, en burk eller en tallrik och täck med plastfolie.
Låt degen vila i kylskåpet över natten. Ta ut pizzadegen 4-6 timmar innan användning 😊
Tips - degen kan frysas
Gör lägereldgrillen redo:
Det är en bra idé att använda en infraröd termometer.
Använd pinnar/stockar av trä som är ca 5x5 cm.
-
Starta låagereldgrillen i god tid, gärna 1-1,5 timme innan du ska göra pizzorna.
-
Din pizzaplåt ska vara uppe i 300+ grader.
-
Placera pinnen vertikalt bakom din pizzaugn för att få ordentligt med övervärme.
Tillagning:
Rotera på din pizza ofta för att undvika att den blir bränd. Gärna 30-45 sekunder.
Tips - om du tycker att botten inte har fått tillräckligt med färg kan du placera den på ugnsplåten bredvid pizza-insatsen.