LAGA LÄCKRA RÄTTER PÅ ROTISSERIET PÅ LÄGERELDGRILLEN
INGREDIENSER
1,5 kg fläskfärs
1 god handfull persiljeblad
1 god handfull basilika
1 god handfull timjan
2 msk rub (jag använde louisiana från @pazil.eu)
Saft från 1/2 lime
Salt
Peppar
RECEPT AV MARTIN HANDGAARD (INSTAGRAM: HANDGAARD_BBQ)
PORCHETTA - ITALIENSK RULLSTEK
Tänd lägerelden cirka en timme innan den ska tändas och förbered rotisseriet.
Täck skinnet med grovt salt och låt det stå i kylskåpet i ett par timmar (under tiden kan du förbereda fyllningen).
Skölj bort saltet och torka fläsksidan väl med en pappershandduk.
Lägg örtblandningen i fläsksidan, bind ihop den ordentligt och stick spettet genom den.
Placera köttet på rotisseriet i det nedre hålet.
Kom ihåg att använda mycket värme, om köttet är krispigt och blir mörkt, flytta upp det ett steg.
Grilla nu fläskköttet i ca 2.30 timmar eller tills det når en kärntemperatur på 65-68 grader.
Skär ut goda skivor av porchettan.
Gör krossade potatisar på lägereldsgrillen medan den är varm.
Servera med grillade grönsaker och krossad potatis.
Smaklig måltid!