Hoppa till innehållet

Varukorg

Din varukorg är tom

LAGA LÄCKRA RÄTTER PÅ ROTISSERIET PÅ LÄGERELDGRILLEN

INGREDIENSER

1,5 kg fläskfärs

1 god handfull persiljeblad

1 god handfull basilika

1 god handfull timjan

2 msk rub (jag använde louisiana från @pazil.eu)

Saft från 1/2 lime

Salt

Peppar

RECEPT AV MARTIN HANDGAARD (INSTAGRAM: HANDGAARD_BBQ)

PORCHETTA - ITALIENSK RULLSTEK

Optænding af ild i bålgrill

Tänd lägerelden cirka en timme innan den ska tändas och förbered rotisseriet.

Täck skinnet med grovt salt och låt det stå i kylskåpet i ett par timmar (under tiden kan du förbereda fyllningen).

porchetta

Skölj bort saltet och torka fläsksidan väl med en pappershandduk.

Lägg örtblandningen i fläsksidan, bind ihop den ordentligt och stick spettet genom den.

porchetta på rotisseri

Placera köttet på rotisseriet i det nedre hålet.

Kom ihåg att använda mycket värme, om köttet är krispigt och blir mörkt, flytta upp det ett steg.

porchetta bålgrill

Grilla nu fläskköttet i ca 2.30 timmar eller tills det når en kärntemperatur på 65-68 grader.

Porchetta

Skär ut goda skivor av porchettan.

Gör krossade potatisar på lägereldsgrillen medan den är varm.

peberfrugt-pesto2

Servera med grillade grönsaker och krossad potatis.

Smaklig måltid!

Rød peberfrugt pesto.

Röd paprika pesto

Läcker röd paprika pesto på lägereldgrillen. Bra som dipp eller tillbehör för kött eller hamburgare. MUST-TRY

Läs mer